Recunostința - temelia iubirii creștine

Viața parohiei Octombrie 11, 2014

Centrul de servicii sociale ”Samariteanul Milostiv” din Săvinești și Centrul social – educativ ”Popasul Iubirii Milostive” tot din Săvinești,  au primit, în data de 10 octombrie, vizita membrilor Asociației Katholische Kirchengemeinde St. Hubertus Susterseel din Germania.

Galerie Foto

Delegația a fost compusă din Leni Beyers, reprezentata Cercului Misionar ”Europa de Est” din Süsterseel, Jens Ruber, Lina Reuber, Leon Reuber, Leo Mertens, Jakob Latour, Peter Schmitz și Helga Titz, fiind însoțiți de domnul Dan Matzner, președintele Forumului Democrat German din Piatra Neamț, de doamna profesoară Elena Oboroceanu, secretarul Forumului și de domnul profesor Ovidiu Albert, membru al Forumului.

Doamna Brîndușa Albert, coordonator de programe sociale în cadrul Fundației Solidaritate și Speranță (FSS) – filiala Săvinești, le-a prezentat musafirilor proiectele desfășurate de fundație în parteneriat cu Parohia ”Sfinții Voievozi” din Săvinești.

Delegația a vizitat ”Școala Veche” și Atelierul de creație, unde, au primit Diplome de recunoștină din partea părintelui Petru Munteanu, pentru sprijinul acordat în derularea proiectelor centrului, precum și raportul de activitate al fundației, dar și câteva lumânări decorative, realizate de către voluntarii centrului.

După popasul de la ”Școala Veche”, musafirii au fost invitați să viziteze și Centrul social-educativ ”Popasul Iubirii Milostive”, care aparține Parohiei ”Sf. Voievozi” din Săvinești. Aici, au degustat din produsele realizate în Atelierul de prescuri ”Sf. Minodora, Mitrodora și Nimfodora”, și au admirat atelierul de broderie al centrului.

Reprezentata Cercului Misionar ”Europa de Est” din Süsterseel, doamna Leni Beyers, emoționată și plăcut surprinsă, a menționat : ”Am fost impresionată de cele văzute, de oamenii care se dedică unor cauze nobile. Eu am acum 75 de ani și, atât timp cât mai sunt sănătoasă, voi face tot ce depinde de mine să ajut pe mai departe”.

Asociația Katholische Kirchengemeinde St. Hubertus Susterseel din Germania derulează activități social-filantropice în România de peste 12 ani, donând bunuri materiale și alimentare, articole pentru personae cu dizabilități, mobilier, materiale igienico-sanitare.

Brîndușa Dediu